back

41-му батальйону – 2 роки: в Чернігові поминали, нагороджували, дякували

10-05-2016 | 17:59

Сьогодні, 10 травня, в Чернігові відбулися урочисті заходи з нагоди другої річниці від дня створення 41-го батальйону територіальної оборони.

Ветерани АТО, члени родин військовослужбовців, волонтери, представники влади і небайдужі чернігівці зібралися біля меморіальних стендів героям АТО, щоб пом’янути у спільній молитві загиблих захисників України, одинадцятеро з яких – із числа військовослужбовців 41-го мотопіхотного батальйону, та вшанувати всіх, хто загинув при виконанні військового обов’язку в зоні антитерористичної операції, квітами та хвилиною мовчання.

Після цього всіх присутніх було запрошено до Обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка, де відбулася друга частина урочистого заходу, присвяченого 2-ій річниці від дня народження 41-го батальйону, з врученням державних нагород військовослужбовцям та патріотична концертна програма.

Зі сцени із спогадами про співпрацю зі службовцями батальйону та словами вдячності і шани зверталися волонтери й журналісти, духівники та представники влади. Голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч, зокрема, після звернення до захисників країни, в якому подякував їм за самовіддану службу на захисті миру й свободи та запевнив у підтримці ветеранів громадою і її представниками в органах влади, вручив причетним до бойового шляху батальйону відзнаки обласної державної адміністрації.

Нагородження та промови запрошених гостей чергувалися з художніми номерами, а у фойє драматичного театру, де відбувався захід, доступною для огляду була тематична виставка світлин.



Прес-служба облдержадміністрації