back

Ріпкинська громада відзначила День перемоги

10-05-2016 | 16:29

День пам’яті та примирення і свято Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні Ріпкинщина відзначила мітингом-реквіємом «Подвигу народу жити у віках», що пройшов 9 травня у місцевому парку Слави.

Передувала мітингу традиційна урочиста хода за участю керівництва району, представників органів влади та місцевого самоврядування, трудових колективів селища, ветеранів, учасників АТО, волонтерів, громадськості, учнівської молоді. Цьогоріч до заходу долучилися заступник голови – керівник апарату Чернігівської облдержадміністрації Наталія Романова та народний депутат України Олег Ляшко.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих в Другій світовій війні, поклали гірлянди та квіти до братської могили воїнів-визволителів та обеліску Слави.

Вклонилися також героїзму і самовідданості Дмитра Куриленка та Дмитра Шелупця – мужніх бійців з Ріпкинщини, які загинули, захищаючи суверенітет України на її сході.

- Приклад священного подвигу наших дідів та прадідів у роки Другої світової війни і сьогоднішня самовіддана боротьба воїнів-захисників за цілісність України формує нас як націю патріотів своєї держави, – зазначила Наталія Романова. Вона акцентувала увагу на необхідності формування у молодого покоління національної свідомості та прагнення берегти і розвивати рідну країну.

9 травня святкові заходи пройшли і в селищі Любеч. Там після реконструкції відбулося урочисте відкриття обеліску загиблим в роки Другої світової війни та мітинг-реквієм. Крім керівництва району та любецької громади, в урочистях взяли участь Наталія Романова, Олег Ляшко та перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук.

Напередодні ж Дня перемоги 8 травня в селі Неданчичах відбулося перепоховання трьох невідомих воїнів Другої світової війни, які загинули у 1943 році при звільнені цього села.

Жителі всіх населених пунктів Ріпкинського району доєдналися до відзначення величних для України свят.







За інформацією Ріпкинської райдержадміністрації