back

У Чернігові відзначили День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

09-05-2016 | 13:32

Сьогодні, 9 травня, з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбувся комплекс меморіальних заходів: урочистий мітинг та покладання квітів до Братської могили воїнів, що загинули при визволенні Чернігова від нацистських окупантів, розташованому в сквері імені М.М. Попудренка та до могили Невідомого солдата на Меморіалі Слави.

Біля центральної площі обласного центру – у сквері імені Миколи Попудренка – відбувся мітинг «Український реквієм», в ході якого всі небайдужі містяни пом’янули воїнів-визволителів Чернігова від нацистських окупантів, згадали хвилиною мовчання тих героїв, що загинули за збереження територіальної цілісності та державного суверенітету України у зоні проведення антитерористичної операції, поклали квіти до братської могили та меморіальної стели.

Слово під час заходу мали голови Чернігівської ОДА Валерій Куліч та обласної ради Ігор Вдовенко, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко та голова Чернігівської міської ради ветеранів Ірина Четвертак. Звертаючись до присутніх учасників бойових дій та громади голова облдержадміністрації Валерій Куліч привітав усіх зі святом та зокрема виголосив: «Пам’ять про тих, чиє життя обгоріло у пеклі війни, ще довго буде нагадувати людству про неприпустимість повторення трагічних сторінок історії. На жаль, не всі усвідомлюють ці істини. І сьогодні знов на українській землі проливається кров її захисників, знов найкращі її сини виборюють право на свою свободу і незалежність. Проте я глибоко переконаний – українці вистоять, переможуть і житимуть у вільній, заможній демократичній державі. Адже захисники сучасної України – це нащадки славних воїнів Другої світової війни, які пам’ятають про подвиги своїх дідів і прадідів і надихаються їх героїзмом», – наголосив голова ОДА.

Після цього учасники зібрання рушили до Меморіалі Слави де відбулося покладання квітів до могили Невідомого солдата.



Прес-служба облдержадміністрації