back

Президент на зустрічі з бізнесом: Відновлення економічного зростання – наш перший пріоритет

29-04-2016 | 08:09

Президент України провів зустріч з лідерами українського бізнесу та міжнародних компаній, які працюють в Україні.

Петро Порошенко дав оцінку ситуації в українській економіці і міжнародних ринків та поділився з бізнесменами своїм баченням розвитку країни. «Першим пріоритетом зараз має стати відновлення економічного зростання і ми маємо зараз можливості кардинально змінити країну, щоб бізнес почував себе комфортніше», - наголосив Президент.

«Ми не будемо займатися популізмом за рахунок економіки України. Навпаки, ми будемо робити реформи, які забезпечать створення ефективного, привабливого і комфортного інвестиційного клімату», - сказав Петро Порошенко.

Глава держави назвав рішення Уряду щодо встановлення нових справедливої ринкової ціни на газ «потужним антикорупційним кроком».

«Всім відомо, що робилося на різниці цін – відбувалися махінації, щоб завищити обсяг споживання. Це – для населення, а це – для теплокомуненерго. На цьому наживалися ділки і прикривалося це все політиками», - наголосив Глава держави.

За словами Президента, важливим є прийняття чесного по відношенню і до людей, і до бізнесу рішення по тарифах, оскільки воно формує «правильний підхід до енергозбереження та диверсифікації енергопостачання, до питань енергобезпеки та боротьби з корупцією в нафто-газовому секторі». Водночас, Глава держави наголосив на необхідності підтримки незахищених верств населення.

Президент нагадав, що в Україні відновлено парламентську коаліцію і сформовано новий український Уряд та закликав Верховну Раду прискорити прийняття необхідних законодавчих змін спрямованих на полегшення процесу приватизації, дерегуляції та прискорення інших економічних реформ, зокрема й проведення прозорих конкурсів щодо обрання керівництва державних підприємств. При цьому, він наголосив на важливій ролі Групи стратегічних радників, яка працює з Урядом України під керівництвом Лешека Бальцеровича і Івана Міклоша, «відомих світових реформаторів, які забезпечують і змістовне наповнення і комунікаційну стратегію нашої співпраці».

Президент також відзначив важливість продовження співпраці з МФВ та акцентував увагу присутніх на діях влади, які будуть виконуватися в цьому напрямку, включно з валютною лібералізацію та деофшоризацію за європейським зразком.

Під час обговорення, учасники зустрічі наголосили на підтримці рішень Уряду про встановлення ринкової ціни на газ, а також політики Національного банку України, «який з точки зору зовнішніх та внутрішніх інвесторів є одним із найуспішніших реформаторів країни».

Зустріч з представниками бізнесу проходила за участі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, членів Кабінету Міністрів, Голови Національного банку України Валерії Гонтаревої.

Прес-служба Президента України