back

Рятувальники змагалися за кубок ліквідатора аварії на ЧАЕС Анатолія Григоренка

28-04-2016 | 16:17

На спортивно-оздоровчому комплексі Управління ДСНС у Чернігівській області відбувся обласний чемпіонат з пожежно-прикладного спорту. Свою професійну майстерність у цьому видовищному і досить важкому виді змагань показали 18 команд пожежно-рятувальних підрозділів.

Чемпіонат проводиться щорічно. І присвячений він пам’яті померлого ліквідатора аварії на ЧАЕС Анатолія Григоренка.

Учасників заходу привітали заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко, виконуючий обов’язки начальника Управління ДСНС в області Дмитро Бескостий, а також дружина померлого ліквідатора Валентина Григоренко. Під час їх виступів зазначалось, що такі змагання у важкий для країни час піднімають бойовий дух, сприяють популяризації професії рятівника та тих, хто відстоює нашу незалежність.

Спортсмени змагалися в підйомі по штурмовій драбині у вікно 4-го поверху учбової башти, пожежній естафеті 4х100 та бойовому розгортанні.

Найвидовищнішим етапом чемпіонату стало бойове розгортання. У цьому виді спорту команди розгортали рукавну лінію від пожежної мотопомпи та пожежними стволами заливали спеціальні мішені. Усе відбувалось, як у реальних умовах під час гасіння пожеж, ліквідації аварій та надзвичайних ситуацій. Найкращий результат тут показала команда рятувальників з міста Городні (61,65 секунд).

За підсумками всіх видів змагань перше місце та перехідний кубок Анатолія Григоренка виборола команда аварійно-рятувального загону спецпризначення м. Чернігова. Другою стала команда 1-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Чернігова. Третє місце – у збірної Корюківського району.

Переможцям в особистих та командних заліках було вручено медалі, грамоти та цінні подарунки.









За повідомленням УДСНС у Чернігівській області