back

VІI обласна звітно-виборча конференція обласної організації ветеранів України пройшла у Чернігові

15-12-2011 | 15:00

15 грудня відбулася VІI обласної звітно-виборчої конференції обласної організації ветеранів України. У роботі конференції взяли участь заступник голови облдержадміністрації Олександр Шанойло, перший заступник голови обласної ради Іван Коробка керівники управлінь та інших підрозділів органів виконавчої влади в області, міст і районів.

Учасники конференції заслухали звіт голови обласної ради ветеранів про роботу за термін з 29 листопада 2007р. по 15 грудня 2011р., звіт ревізійної комісії обласної організації ветеранів, окреслили завдання обласної організації ветеранів на майбутній статутний звітний термін, внесли доповнення і уточнення до Статуту Організації ветеранів України, обрали новий кількісний та персональний склад ради розглянутий на нараді голів районних, міських голів рад ветеранів і засіданні президії обласної ради та делегатів на VI-й з’їзд ОВУ.

Звертаючись до присутніх, Олександр Шанойло відмітив, що турботу про ветеранів війни та людей похилого віку на Чернігівщині здійснюють органи системи праці та соціального захисту населення.

В області більше 72 тисяч ветеранів війни та членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни користуються пільгами з оплати житлово-комунальних послуг. А відповідно до Закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною» встановлено надбавки до пенсії майже 65 тисячам громадянам, що дало змогу збільшити отримувані пенсії в середньому на 30 відсотків прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб.

Ветерани області охоплені послугами системи охорони здоров’я, пріоритетами роботи якої є доступність, якість, наближення медичної допомоги до мешканців районів віддалених від центру, особливо у сільській місцевості.

Завершено роботу по забезпеченню ветеранів війни слуховими апаратами. Так, протягом 2011 року слухові апарати отримали 189 інвалідів війни.

Область здійснює фінансову підтримку статутної діяльності громадських організацій ветеранів. Для цього в місцевих бюджетах області на 2011 рік передбачено кошти в сумі 876 тисяч гривень, що на 11% більше у порівнянні з минулим роком. Зокрема, обласна організація ветеранів України отримує більше 200 тисяч гривень. А до Дня інвалідів обласній організації ветеранів України з обласного бюджету додатково виділено 10 тис. гривень.

Значна увага приділяється відзначенню дат, що пов’язані з історичними подіями Великої Вітчизняної війни. У своєму виступі Олександр Шанойло відзначив взаєморозуміння і співпрацю, які склалися між обласною владою та обласною ветеранською організацією.

«Питання соціального захисту та медичного забезпечення ветеранів постійно контролюється відповідними службами. Представники обласної, міських та районних організацій ветеранів постійно запрошуються до участі в заходах та акціях з нагоди відзначення державних свят і ювілейних дат. Більш того, ще на етапі підготовки цих заходів ветерани плідно та творчо працюють у складі оргкомітетів та робочих груп», - підкреслив він.

Від імені голови Чернігівської обласної державної адміністрації Володимира Миколайовича Хоменка Олександр Шанойло привітав всіх учасників VII обласної звітно-виборної конференції обласної організації ветеранів України та побажав щастя, здоров’я, добра, енергії та бадьорості духу.