back

Чернігів налагоджує співпрацю з польським містом Познань

27-04-2016 | 11:22

У рамках візиту до Чернігова делегація з міста Познань (Республіка Польща) сьогодні, 27 квітня, зустрілася із заступником голови – керівником апарату облдержадміністрації Наталією Романовою. Директор медичного центру імені Св. Яна Павла ІІ Леслав Ленартович та директор Великопольської групи підтримки підприємців PRO PROGRESS Томаш Крушинський приїхали до Чернігова, щоб обговорити перспективи та організаційні аспекти реалізації спільного польсько-українського проекту щодо співпраці в економічній та гуманітарній галузях.

- Ми дуже зацікавлені реалізувати спільні проекти, адже Україна обрала шлях євроінтеграції,– зазначила Наталія Романова. – Ми знаємо, які позитивні напрацювання отрималау у свій час Польща, досконально вивчаючи досвід інших європейських країн. Для нас дуже важливо вести з польськими колегами предметний діалог та реалізовувати заходи, що сприятимуть розвитку гуманітарної сфери Чернігівщини.

Говорячи про конкретні напрямки співпраці, учасники зустрічі більш детально зупинилися на перспективах обміну досвідом у медичній галузі. Зокрема, Наталія Романова із задоволенням прийняла пропозицію польської сторони щодо організації навчання та стажування випускників Чернігівського базового медичного коледжу в медичних навчальних закладах Польщі. Важливо, що такий курс навчання для наших студентів дасть можливість здобути якісні знання і навички, крім того, отримати диплом польського зразка. До речі, представники польської делегації висловили зацікавленість, щоб група із 30 студентів розпочала навчання в Познані вже із вересня цього року.

Під час зустрічі обговорили також питання можливого стажування у Польщі юристів, а також перспективи співпраці у галузі культури та туризму. Говорили також і про важливість вивчення польського досвіду щодо реформування місцевого самоврядування та проведення децентралізації влади.

Домовилися, що найближчим часом сторони узгодять пропозиції щодо конструктивної взаємодії.





Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації