back

Глава держави: Ми повинні створити ефективну систему захисту споживача від недоброякісної продукції

21-02-2012 | 14:50

Президент України Віктор Янукович наголошує на необхідності жорсткого контролю та відповідальності за якість харчів, що виробляються та імпортуються. В Україні потрібно створити ефективну систему захисту споживача від недоброякісної продукції, заявив Глава держави на засіданні Ради регіонів.

«Якісне продовольство і високі стандарти продуктів харчування – це умова якісного споживання, це здоров'я наших дітей, наших родин. І нарешті, це складова позитивного іміджу нашої держави як виробника продовольчих товарів на світовому ринку», - сказав Глава держави.

Водночас, констатував Президент, внаслідок зростання зловживань, пов’язаних із фальсифікацією продукції, проблема захисту прав споживачів набуває критичного значення.

«Факти фальсифікації продукції українського виробництва ставлять під загрозу також доступ української продукції на ринки, і, безумовно, псують наш міжнародний імідж. Вважаю, за таких умов держава не може стояти осторонь», - наголосив В.Янукович.

Сьогодні, переконаний Президент, потрібні злагоджені дії щодо забезпечення реальної відповідальності як продавця, так і виробника чи імпортера за постачання недоброякісної продукції як з боку центральних контролюючих органів, так і з боку регіональної влади.

«Ми повинні створити таку систему, за якої громадянин нашої держави, незважаючи на місце проживання – місто чи село, матиме змогу скористатися всіма можливими нормами захисту власних інтересів як споживача», - переконаний Віктор Янукович.

Прес-служба Президента України Віктора Януковича