back

Аграрний союз України Відзначив своє 40-річчя

17-12-2011 | 11:30

Днями в столичному Українському домі пройшли урочистості з нагоди сорокаріччя однієї з найстаріших та впливовіших селянських громадських організації — Аграрного союзу України (АСУ). У святкуванні взяла участь і делегація сільгоспвиробників з Чернігівщини на чолі із заступником голови обласної державної адміністрації Олександром Шанойлом.

Нашу область на заході представляли голова обласного осередку АСУ, директор ТОВ “Козацьке” Бобровицького району Сергій Чубовський, директор ТОВ “Крокукрзалізбуд” Прилуцького району Михайло Андрієвський, начальник головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Анатолій Максак та інші.

Ювілярів поздоровили від імені Президента України. “Щиро вітаю вас із визначною подією — 40-річчям Аграрного союзу України — найавторитетнішої селянської організації. Високо ціную вашу самовіддану працю та вагомий внесок у розбудову національної економіки, відродження хліборобської слави української держави” — йшлося у привітанні Глави держави.

Привітання та свої думки з найактуальніших питань аграрного розвитку країни висловили відомі аграрії. Як зазначив у своєму виступі очільник Аграрного союзу України Геннадій Новіков, сьогодні найслабкішим місцем сільських виробників є роз’єднаність, тому Аграрний союз намагається стати майданчиком для діалогу численних селянських організацій та акумулятором ідей. Найбільш актуальною наразі залишається проблема врегулювання земельних відносин. “Головна наша вимога — ринок землі не повинен нанести шкоду господарюючим суб’єктам, — Підкреслив Геннадій Новіков. — А створити умови для нарощування інвестицій, дати упевненість господарникам у стабільності законодавчої бази”.

З нагоди ювілею кращі сільгоспвиробники-члени Аграрного союзу отримали нагороди. Зокрема, наш земляк директор ТОВ “Крокукрзалізбуд” Михайло Андрієвський був нагороджений Почесною відзнакою Аграрного союзу України. Ювілярів привітали самодіяльні колективи Національного університету біоресурсів та природокористування України.

Довідка. Попередник Аграрного союзу — Рада колгоспів УССР була створена у грудні 1971 року з метою вирішення поточних питань діяльності колективних господарств. У 1992 році Раду колгоспів було реформовано на Всеукраїнську раду КСП, а у 2001-му — на Всеукраїнський союз сільгосппідприємств. Нинішню назву Аграрний союз України отримав у 2009-му році.

Прес-служба Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації