back

Наталія Романова: Гендерна рівність та недопущення злочинів проти прав людини — наш тест на європейськість

22-04-2016 | 14:04

Після тривалої перерви сьогодні відбулося засідання міжвідомчої ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми при облдержадміністрації. Участь в обговорені взяла і заступник голови — керівник апарату ОДА Наталія Романова.

Варто зауважити, що на сьогодні в області зроблено чимало кроків, аби запобігати проявам насильства в родині та торгівлі людьми. Про це свідчить і те, що Чернігівщина знаходиться на другому місці в країні за рівнем якості встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми.

Як повідомила директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніна Лемеш, з 2013 року такий статус отримали 17 осіб: 14 з них перебували у трудовому рабстві, 3 — у сексуальному.

До слова, додаткову інформацію щодо системи надання допомоги таким постраждалим можна знайти у відповідній рубриці сайту облдержадміністрації.

Під час обговорення було визначено спільні завдання для влади та громадськості. Зокрема це і розробка проекту Комплексної обласної програми підтримки сім’ї, забезпечення гендерної рівності, протидії торгівлі людьми та домашньому насильству на 2017-2020 роки.

Присутні зауважили і про важливість допомоги багатодітним родинам.

—На жаль, за час військової агресії на сході країни випадки торгівлі людьми чи іншого порушення прав особи почастішали. Однак, ми маємо об’єднати зусилля, адже гендерна рівність та недопущення таких злочинів — наш тест на європейськість, — наголосила Наталія Романова.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації