back

Відбулося друге, заключне, засідання четвертої сесії обласної ради

21-04-2016 | 17:33

Сьогодні, відповідно до розпорядження голови обласної ради Ігоря Вдовенка, було проведено друге засідання четвертої сесії обласної ради сьомого скликання.

Порядок денний, після внесення до нього змін в ході засідання президії облради, складався з тринадцяти питань. Серед них звернення: до Прем’єр-міністра України щодо забезпечення фінансування з Державного бюджету України експлуатаційного утримання автомобільних доріг державного значення; до Верховної Ради та Кабінету Міністрів щодо фінансування пільгового проїзду громадян та до голови Чернігівської ОДА Валерія Куліча щодо ініціювання звільнення заступника голови Прилуцької РДА. Також порядок денний передбачав заслуховування інформації тимчасової контрольної комісії з комплексної перевірки діяльності дочірнього підприємства «Козелець-райлісгосп» комунального підприємства «Чернігівоблагроліс», одне питання внутрішньо-органіційного характеру та депутатські запити.

Проте ключовим завданням, заради якого, власне, й було продовжено роботу сесії, був розгляд питання «Про здійснення співфінансування за рахунок коштів обласного бюджету».

Усі винесені на розгляд депутатського корпусу питання були розглянуті та прийняті відповідні позитивні рішення. Крім того, в ході роботи були розглянуті додаткові питання, зокрема, було прийняте протокольне рішення доручити голові ОДА Валерію Кулічу дослідити можливість включення до складу комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку додаткових членів з числа депутатів обласної ради.

Відповідаючи на запитання журналістів, по завершенні засідання, голова облдержадміністрації Валерій Куліч вкотре роз’яснив, що співфінансування за рахунок коштів обласного бюджету в розмірі 10% від обсягу залучених коштів державного фонду регіонального розвитку є обов’язковою умовою їх реалізації. Однак через те, що станом на день відкриття четвертої сесії обласної ради проектно-кошторисна документація проектів реконструкції соціальних об'єктів не в повні мірі була перерахована в ціни поточного року – було неможливо визначити уточнену суму спіфінансування. Враховуючи це, обласна рада не закривала сесію і сьогодні продовжила її роботу.

Також у відповідь на запитання щодо можливих наслідків роботи контрольної комісії з перевірки діяльності «Козелець-райлісгоспу» Валерій Куліч припустив, що за результатами повного аналізу та надання кінцевого висновку комісії ймовірно відбудуться кадрові або організаційні зміни на підприємстві. Але до завершення перевірки робити висновки зарано. Додамо, що в ході розгляду питання із зали була внесена та підтримана пропозиція запросити до роботи у комісії також і представників Держфініспекції.

Що ж стосується звернення стосовно звільнення заступника голови Прилуцької РДА, голова Чернігівської ОДА відповів, що призначення та звільнення заступників керівників на місцях, їх підбір, контроль ефективності та сприйняття громадою лежать в площині відповідальності їх безпосереднього керівника. Проте, у випадку дійсних фактів неналежного виконання обов’язків чи невідповідності посаді голова облдержадміністрації залишає за собою право вжити дієвих заходів для розв’язання проблеми.

Детально ж про зміст кожного питання та результати їх розгляду можна дізнатися на офіційному сайті Чернігівської обласної ради в розділі «Нормативні документи».



Прес-служба облдержадміністрації