back

Обговорено подальший розвиток аграрного сектору

21-04-2016 | 17:00

Сьогодні в чернігівській студії телерадіозв’язку відбулася селекторна нарада з питань загального стану розвитку аграрного сектору розвитку, в якій взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, директор Департаменту агропромислового розвитку Сергій Хоботня та керівники обласних служб АПК.

Нараду провів Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий, який окреслив свою позицію щодо методів роботи Міністерства та департаментів в регіонах на найближчі 3 місяці в контексті змін.

Зокрема, очільник відомства наголосив на необхідності взаємодії влади та агробізнесу в сучасному соціально-економічному середовищі України. Для цього потрібно, в першу чергу, налагодити конструктивний діалог, концентрувати зусилля на залученні інструментів, які сприятимуть розвитку малого та середнього підприємництва, а також проводити з фермерами роз’яснювальну роботу та надавати організаційну підтримку.

— Також важливим стратегічним напрямком нашої діяльності є вирішення земельного питання. Ми розглядаємо всі пропозиції, щоб вийти на спільну компромісну позицію та напрацювати єдине бачення з цього питання, — наголосив Міністр.

Про загальний стан агропромислового комплексу країни доповів заступник Міністра Ярослав Краснопольський, який зауважив, що виробництво валової продукції з початку року має тенденції до збільшення, а це дає сподівання на перспективу вийти на позитивний результат.

Крім того, на селекторі мова йшла про проблеми лісової та рибної галузей, а також про інші дотичні питання, що стосуються подальшого розвитку аграрного виробництва та сільських територій.

Ще одна тема, на яку звернув увагу Тарас Кутовий, це захворювання на африканську чуму свиней та заходи на випередження. Як зазначено на нараді, наразі спалахи хвороби не такі значні як восени минулого року, проте збудник хвороби нікуди не зник. Необхідно попередити людей про те, що потрібно бути пильними. Адже кожна точка - спалах захворювання - це трьох кілометрова зона, з якої жоден імпортер, що поважає себе, не вивезе і тони фуражного зерна.

По завершенню обговорення, Міністр ще раз закликав до ведення діалогу для досягнення такого результату, щоб кожен підприємець відчував зв’язок між загальнонаціональними та власними інтересами.

За повідомленням Департаменту агропромислового розвитку ОДА