back

Відбулися урочистості з нагоди Дня працівників суду

14-12-2011 | 15:13

14 грудня заступник голови – керівник апарату обласної держадміністрації Микола Стрілець, голова обласної ради Анатолій Мельник, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, народний депутат України Михайло Чечетов, представники духовенства, керівники силових структур та відомств, представники суддівського корпусу та працівники судів області взяли участь в урочистих зборах з нагоди Дня працівників суду.

Вітаючи присутніх зі святом, Микола Стрілець наголосив, що побудова України як правової держави неможлива без гарантування ефективного судочинства, забезпеченням якого може бути лише незалежний, компетентний і неупереджений суд.

Він зазначив, що на переконання Президента України Віктора Януковича, принципи розвитку держави, європейська інтеграція висувають суворі вимоги до вітчизняного правосуддя, вимагають безумовного верховенства загальнолюдських цінностей, прав і свобод громадян.

«Лише за умови додержання механізму стримувань і противаг, що забезпечується Президентом та Урядом України на центральному та місцевому рівнях, можлива плідна співпраця і розвиток конституційного партнерства різних гілок влади, впровадження європейських стандартів якості правосуддя та незалежності суддів», - додав Микола Стрілець.

Заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації висловив впевненість у тому, що високопрофесійний суддівський склад Чернігівщини докладе максимум зусиль для зміцнення демократичних засад судочинства, забезпечення неупереджених, незалежних і справедливих судових рішень, які виносяться іменем держави.

Від імені голови облдержадміністрації Володимира Хоменка Микола Стрілець побажав присутнім міцного здоров’я, щастя, благополуччя та підкреслив, що органи державної виконавчої влади в області й надалі робитимуть все необхідне, для того, щоб суди виконали свою функцію, визначену в Конституції України.

Кращі працівники судів отримали численні відзнаки, серед них грамоти та подяки облдержадміністрації.



















Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації