back

Як попередити корупцію: розмова з народними депутатами України

18-04-2016 | 16:38

Про важливість викорінення корупції говорили сьогодні під час виїзного антикорупційного засідання народних депутатів Міжфракційного депутатського об’єднання «Депутатський контроль». Це об’єднання діє вже півтора року і має свої представництва в половині областей України. Відтепер регіональне представництво буде працювати і в Чернігові.

На заході були присутні керівники облдержадміністрації та обласної ради, народні депутати України Олександр Кодола, Максим Поляков, Дмитро Стеценко, представники Секретаріату Міжфракційного депутатського об’єднання «Депутатський контроль», а також керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та силового блоку, представники громадськості.

Серед умов, які унеможливлюють корупцію, виступаючі зазначали відкритість діяльності влади, прозорість прийняття рішень, компетентність представників силових структур, постійний діалог з громадськістю.

Голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч зазначив, що в області вживається ряд заходів, спрямованих на зменшення умов для корупційних схем. Зокрема, це впровадження електронних закупівель через систему «ProZorro», відкритість влади перед громадськістю та тісна співпраця з інститутами громадянського суспільства, чітка взаємодія з питань попередження корупції з силовиками. Разом з тим очільник області зауважив, що уповільнюючим фактором наразі є реформування правоохоронних органів. Також є нагальна потреба у якнайшвидшому прийнятті відповідних законів щодо об’єднаних територіальних громад.

- Надання якісних адміністративних послуг у громадах дасть реальну можливість попередження корупційних проявів,– висловив переконання Валерій Куліч.

Свою позицію щодо боротьби з корупцією та напрацювання у цій сфері окреслили представники обласних відомств Національної поліції, Служби безпеки, прокурати, Державної фіскальної служби України.

До діалогу долучилися і представники громадського сектору, яким небайдужа тема подолання і недопущення корупції.

Народні депутати України висловили сподівання, що відкриття в області регіонального представництва Міжфракційного депутатського об’єднання «Депутатський контроль» допоможе оперативно реагувати на випадки, пов’язані з корупцією, та вчасно їх попереджати.





Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації