back

У Чернігові відкрито туристичний сезон

18-04-2016 | 11:55

Цими весняними сонячними днями у Чернігові стартував туристичний сезон – 2016. Розпочався він 16 квітня символічним пострілом з 13-ї гармати на території древнього Валу.

У церемонії урочистого відкриття взяли участь голова облдержадміністрації Валерій Куліч, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова, народний депутат України Анна Романова, представники козацтва, туристичної та культурно-мистецької галузі, іноземні делегації, жителі і гості Чернігівщини.

Святкові заходи проходили в рамках Міжнародного туристичного форуму «Чернігівщина туристична 2016». До уваги гостей і жителів міста були представлені виступи найкращих фольклорних колективів області, розважальна програма з презентацією козацького побуту, пригощанням смачним кулішем та кінноспортивним шоу від козаків осередку зеленого туризму «Соколиний хутір» з села Петрушівка Ічнянського району.

Учасники заходу мали змогу побувати з екскурсією в Антонієвих печерах, оглянути численні експозиції та презентації, відвідати «Містечко майстрів», зокрема отримати майстер-класи з народних художніх промислів.

Для любителів спортивних видовищ відбулося шоу «Україна – найсильніші люди планети» за участю стронгменів Василя Вірастюка та Сергія Конюшка. Чемпіон світу зі стронгмену у ваговій категорії 110 кілограмів Сергій Конюшок встановив черговий рекорд України, протягнувши автопоїзд з 12 машин. Прикрасою форуму також стало вечірнє фаєр-шоу.

Організаторами культурно-мистецьких заходів виступили Чернігівська обласна державна адміністрація, Чернігівська міська рада, Департамент культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації.

Як відмітив Валерій Куліч, такі яскраві відкриття для Чернігова вже стали традиційними.

– Ми завжди раді гостям і готові їх гостинно зустрічати, – зазначив він. Очільник області привітав учасників свята та побажав усім гарного туристичного сезону.

У свою чергу, Владислав Атрошенко запевнив присутніх, що міська влада та комунальні служби будуть докладати максимум зусиль, аби наше місто виглядало охайним і привабливим.

– Чернігів – одне з найвеличніших міст не тільки в Україні, але й серед міст Європи і світу. Та найголовніше, чим ми можемо приваблювати туристів – своїми посмішками, своєю культурою, своєю поведінкою та привітливістю, – наголосив міський голова.

Керівники області та міста висловили надію на те, що цьогорічний туристичний сезон буде вдалим, адже туризм є невід’ємною складовою економіки регіону.















Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації