back

Робоча поїздка голови облдержадміністрації до Новгород-Сіверського та Семенівського районів

04-01-2012 | 16:49

4 січня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко перебував з робочою поїздкою у Новгород-Сіверському та Семенівському районах.

У Новгород-Сіверському районі він провів нараду, під час якої відбулося попереднє обговорення можливого будування цементного заводу із залученням іноземних інвестицій.

Як підкреслив Володимир Хоменко, у вирішенні цього питання необхідне розумне поєднання використання даних природою покладів корисних копалин та збереження екологічної складової краю. А отже, без проведення широкого обговорення, яке передбачено законодавством та громадської експертизи реалізація об’єкту неможлива.

Керівник області дав низку доручень начальнику державного управління охорони навколишнього природного середовища в області Сергію Гороновичу, голові Новгород-Сіверської райдержадміністрації В’ячеславу Кауфману та голові райради Віктору Душину, вирішення яких сприятиме виведенню роботи стосовно будівництва заводу на більш конкретну стадію.



У Семенівському районі голова облдержадміністрації відвідав Костобобрівську ЗОШ І-ІІІ ст., де ознайомився з підготовчими роботами по реконструкції котельні і тепломережі та Олександрівську загальноосвітню школу, де триває реконструкція газової котельні.

Під час огляду об’єктів мова йшла про використання енергозберігаючих технологій із застосуванням альтернативних видів палива (деревних пелетів, щепи, торфу), завдяки чому зекономлені бюджетні кошти можуть бути спрямовані на інші потреби навчальних закладів.

За словами Володимира Хоменка, одним з головних завдань районної влади має стати робота по якнайширшому впровадженню енергозберігаючих технологій, переведенню котелень з газу на ті види палива, яких вдосталь на Поліссі. Це дасть значну економію бюджетних коштів, забезпечить створення нових робочих місць, підвищить конкурентоспроможність економіки регіону.

В Костобоброві Володимир Хоменко також ознайомився з ситуацією, що склалася із забезпеченням мешканців населеного пункту якісною питною водою. Очільник області дав відповідні доручення, щоб проблему було вирішено.

У поїздці голову облдержадміністрації супроводжували заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Микола Стрілець та голова Семенівської райдержадміністрації Сергій Євменов.