back

Ветерани Другої світової долучаються до патріотичного виховання

13-04-2016 | 16:05

Сьогодні, 13 квітня, голова Чернігівської обласної ради Ігор Вдовенко, заступник голови – керівник апарату Чернігівської ОДА Наталія Романова, директор Департаменту соціального захисту населення Олег Русін долучились до роботи пленуму обласної Організації ветеранів України.

Голова ради організації Анатолій Москаленко у своєму виступі озвучив питання, які нещодавно розглядалися на VII з’їзді Організації ветеранів України, стисло озвучив аналіз внутрішньо-політичного стану держави та наголосив на основних проблемах, які турбують ветеранів Чернігівщини.

—Там де є тісна ділова співпраця між владою та ветеранськими організаціями, там краще вирішують проблеми старших поколінь,– зауважив Анатолій Москаленко.

Також він повідомив, що в обласній Організації ветеранів активно набирає обертів нова форма роботи – національно-патріотичне виховання.

— Сучасні надскладні внутрішні і зовнішні обставини вимагають від нас розвивати патріотичне виховання молоді. Наша ветеранська організація не тільки вдосконалює старі давно відомі методи, а і шукає нові шляхи і методи виховання патріотизму.

Анатолій Москаленко наголосив на важливості об’єднання і координування у цьому напрямку діяльності ветеранських організацій, спілок воїнів-афганців та учасників АТО, а також козацьких організацій.

До присутніх керівників районних і міських ветеранських організацій зі словами вдячності звернулась заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова.

— Ветерани – це люди, що пройшли нелегкий шлях. І мало хто з ветеранів ще кілька років тому міг подумати, що його онук чи син буде сьогодні воювати. Важливо, що саме ветерани – учасники бойових дій мають цінний досвід, який можна використовувати для психологічної допомоги та адаптування хлопців, які сьогодні демобілізуються з АТО.

Наталія Романова також повідомила, що до цьогорічного відзначення Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, які відзначаються 8 і 9 травня відповідно, вже розроблені спільно з ветеранськими організаціями тематичні плани заходів. А днями відповідні доручення отримають і у районах та містах.

Департамент інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю ОДА