back

Найактивніші юні читачі області поїдуть до Львова

13-04-2016 | 10:33

Художня література – це можливість створити новий світ, заселити його і дивитись навколо очима героїв книг. Читаючи, можна відчувати речі, відвідувати місця і світи, про які ніхто не знає, які кожен своєю уявою малює собі сам. Про це чудово знають учасники обласного літературного змагання «Діти, що читають – майбутнє України», що проходить в рамках Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач року».

Підсумки регіонального етапу підбивали вчора, 12 квітня.

Обласна дитяча бібліотека імені Островського вдесяте збирає юних фіналістів-читачів районних та міських етапів конкурсу Чернігівщини. За ці роки у фіналі побували 300 книголюбителів, а переможцями стали 30 школярів з усіх куточків області. Вони ж згодом брали участь в дитячому фестивалі «Книгоманія» у Львові. Щоб визначити, хто ж буде представляти рідний край цього року, кращі з кращих зібралися знову.

Учні змагалися в різноманітних конкурсах: перевіряли знання з української та світової літератури, демострували навички користування довідниками та енциклопедіями, вправлялися у володінні словом.

Доки журі визначало переможців, дітей ознайомили з роботою бібліотеки.

За результатами творчого змагання перемогу серед шестикласників отримала Алісія Дорошенко з міста Прилуки та Вадим Крикун з села Лемешівка Городнянського району – серед семикласників. Саме вони в травні поїдуть до Львова.

Учасники конкурсу охоче ділилися враженнями та розказали про улюблені твори, прочитали власні вірші.

– На цьому конкурсі я вперше. Дуже хочу перемогти. У вільний час пишу казки, остання з яких про пригоди двох братів з ельфами, — розповіла Єлизавета Коваленко, учениця 6 класу ЗОШ №2 міста Городні. А от учень 7 класу Ігор Молібог із села Семенівка Менського району, надає перевагу написанню оповідань про людей та тварин.

Учасники конкурсу, окрім читання, мають різні захоплення та плани на майбутнє:

– Я займаюсь хореографією, футболом, декорую речі та полюбляю малювати портрети. У майбутньому планую стати дизайнером та подорожувати світом, — поділився Роман Зеленський, шестикласник Ніжинської ЗОШ №2.

Веде читацький щоденник та малює ілюстрації до улюблених книжок Валерія Цехмистер, учениця 6 класу з села Пакуль Чернігівського району. Вона мріє стати вчителем початкових класів, адже їй вистачає терпіння навчати писати та читати молодшу сестричку.

Юних читачів нагородили грамотами та подарунками від Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, а п’ятьом кращим обласне відділення Дитячого фонду України подарувало передплату на журнал «Однокласник».


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації