back

Чернігівщина радо зустріне туристів

13-04-2016 | 08:34

Про це говорили під час прес-брифінгу в облдержадміністрації.

Як зазначила начальник управління туризму та охорони культурної спадщини Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Людмила Замай, наша область займає одне з провідних місць в Україні за кількістю пам'яток культурної спадщини – понад 9 тисяч пам’яток, з яких майже 2 тисячі національного значення. В області діє значна кількість музеїв, є три національні заповідники. Перлини туристично-рекреаційного потенціалу області – Качанівський та Сокиринський палацово-паркові комплекси, Тростянецький дендропарк, Мезинський та Ічнянський національні природні парки. Активно розвивається зелений туризм. Радо вітають відвідувачів 35 садиб сільського зеленого туризму, які пропонують різні варіанти відпочинку.

Важливо, що Чернігівщина систематично представляє свій туристичний ресурс на тематичних виставках різного рівня Це, на переконання Людмили Замай, дає можливість рекламувати якісний туристичний продукт як на всеукраїнському, так і на міжнародному рівні. З одного боку, це потенційно збільшує кількість туристів, з іншого – сприяє розвитку різних сфер життєдіяльності області.

Вона також висловила сподівання, що до розвитку туристичної галузі більш активно доєднаються інвестори. Задля цього профільним Департаментом спільно з органами виконавчої влади на місцях проводиться пошук туристично привабливих об’єктів, які викличуть зацікавленість підприємців вкладати кошти в туристичний бізнес.

Людмила Замай також зазначила, що на сьогодні найбільш пріоритетними на Чернігівщині є екскурсійний, подієвий (фестивальний), водний, активний та сільський зелений види туризму. Тож ці види туризму будуть широко презентуватися під час Міжнародного туристичного форуму, який пройде на Чернігівщині з 15 по 17 квітня.

Важливою туристичною подією цієї весни також стане відкриття 16 та 17 квітня туристичного сезону. Обіцяють широкомасштабне дійство, що відбудеться в обласному центрі. До нього також будуть залучені творчі сили з інших районів та міст області.

Про програму відкриття туристичного сезону, цікаві пропозиції для чернігівців та гостей міста детально розповіла заступник Чернігівського міського голови Ольга Хоніч. Вона зазначила, що дводенна програма розрахована на різні вікові категорії, а також на різні смаки і вподобання. Вона висловила переконання, що подібні заходи зроблять Чернігів ще більш туристично привабливим та конкурентоспроможним на рівні інших міст України. Також вона пообіцяла, що не менш насиченими на культурно-масові та туристичні події буде весь весняно-літній сезон.

Долучився до розмови і генеральний директор Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» Юрій Соболь. Він висловив турботу щодо необхідності вчасного збереження культурної спадщини, на яку так багата Чернігівщина. Також він розповів про деякі нововведення в екскурсійних програмах «Чернігова стародавнього» та перспективи проведення ремонтних робіт декількох пам’яток архітектури.

До відома чернігівців та гостей міста! Програму відкриття туристичного сезону можна побачити за посиланням http://goo.gl/pJHnaS


План заходів відкриття туристичного сезону в Чернігові 16-17 квітня 2016 року






Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації