back

Відбулося чергове засідання комісії з питань санації та банкрутства підприємств

27-12-2011 | 16:46

27 грудня під головуванням заступника голови облдержадміністрації Наталії Білоус відбулось чергове засідання комісії з питань санації та банкрутства підприємств, на якому йшлося про повноваження сектору з питань банкрутства головного управління юстиції у Чернігівській області.

Як зазначалося, відповідно до Положення про Міністерство юстиції України, затвердженого Указом Президента України від 6 квітня 2011 року № 395/2011, Мін’юст визначено головним органом у системі центральних органів виконавчої влади з формування та забезпечення реалізації державної політики з питань банкрутства, якому передаються функції Державного департаменту з питань банкрутства Міністерства економіки України.

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 16.11.2011 № 1135-р Міністерство юстиції України та його територіальні підрозділи розпочали фактичне виконання повноважень в сфері банкрутства. Саме тому в регіоні створений та почав працювати сектор з питань банкрутства головного управління юстиції у Чернігівській області. Його завідувач Олег Трейтяк розповів присутнім про те, яким чином тепер будуватиметься робота сектору, які функції залишились у спадок і що нового з’явилося в роботі сектору при здійсненні повноважень.

Також учасники засідання розглянули питання про права колишніх членів колективних сільськогосподарських підприємств при ліквідації в процедурі банкрутства підприємств-правонаступників КСП.

Заступник начальника головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Володимир Кочерга поінформував про проблемні питання та шляхи захисту прав колишніх членів колективних сільськогосподарських підприємств при ліквідації в процедурі банкрутства підприємств-правонаступників КСП.

За результатами засідання комісії з питань санації та банкрутства підприємств готується протокольне рішення, яким будуть визначені завдання та подальші злагоджені спільні дії у напрямку удосконалення взаємодії всіх учасників інституту банкрутства.





Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації