back

Володимир Кучма: «Об’єднана територіальна громада — це перспективний шлях розвитку нашого суспільства»

11-04-2016 | 10:16

Коротке інтерв’ю з головою Кіптівської об’єднаної територіальної громади Козелецького району Володимиром Кучмою.

—Як відомо, 3 квітня у селах, які ввійшли до складу Кіптівської територіальної громади відбулися вибори старост. Розкажіть як вони пройшли?

Якщо говорити коротко, то вибори пройшли організовано. Люди з розумінням поставилися до питання проведення виборів. Якщо відсоток явка на попередніх виборах складала близько 50 процентів виборців, то сьогодні у середньому по громаді біля 85 %. Це говорить про високу активність та небайдужість людей за долю своєї громади. Новообрані старости — це люди досвідченні. Так із 5-ти старост залишилося 4 з тих, які вже працювали сільськими головами. Разом з тим, у селищі Прогрес, з невеликою перевагою голосів, був обраний новий староста.

— Назвіть, будь ласка, нових старост Вашої громади

Так, звичайно. Отже, старостою села Олбин стала Людмила Грищенко, села Вовчок — Валентина Лось, села Підлісне — Тетяна Шрамченко, селища Прогрес — Ігор Харченко, села Новий Шлях — Сергій Русь.

— Які зміни відбулися в об’єднаній територіальній громаді з моменту виборів у жовтні 2015 року? Що вже зроблено?

Завдяки об’єднанню та законодавчим новаціям жителі об’єднаної громади дійсно відчули, що вони працюють саме на свою територію, для людей своєї громади. Сьогодні кожне рішення сесії націлене на позитивне вирішення тих чи інших проблемних питань, які накопичувалися роками через хронічне недофінансування.

Це стосується забезпечення харчуванням дітей і надання одноразової допомоги категоріям, які цього потребують, і ремонти і будівництва — все сьогодні відбувається за рахунок громади. Ми не зробили жодного кроку назад. У нас розроблена та втілюється велика програма соціально-економічного розвитку громади. Я впевнений, що ми справимося з всіма завданнями. Об’єднана територіальна громада — це перспектива розвитку нашого суспільства, не тільки нашого регіону, але й суспільства загалом.

Одним з прикладів успішної реалізації європейської стратегії розвитку нашої громади є побудова та введення в експлуатацію за кошти Кіптівської об’єднаної територіальної громади Центру надання адміністративних послуг. На даний час, через брак дофінансування, під гарантії європейських інвесторів, роботи на об’єкті могли бути зупинені, але ми їх виконуємо власним коштом.

Нам обіцяли близько півмільйона гривень, але коштів ми поки не отримали.

Незважаючи на певні труднощі, відкриття Центру надання адміністративних послуг заплановане на травень цього року. Це буде сучасний центр зі всіма необхідним устаткуванням, у якому працюватимуть висококласні фахівці.



За матеріалами Офісу реформ
у Чернігівській області