back

72 тисячі мешканців області отримали соціальну допомогу

08-04-2016 | 15:30

У 2015 році заробітна плата на Чернігівщині підвищилась на 22%.

Майже 260 тисяч сімей звернулися за призначенням житлових субсидій. 72-ом тисячам громадян надано державну соціальну допомогу.

Понад п’ять з половиною тисяч родин переселенців забезпечено адресною допомогою на проживання.

23 сім’ї бійців АТО отримали житло (наразі у черзі перебуває ще 22 родини).

Понад 350 учасників антитерористичної операції та 850 інвалідів та ветеранів війни забезпечено санаторно-курортним лікуванням. Особам з інвалідністю видано понад 17 тисяч технічних та інших засобів реабілітації, зокрема повністю забезпечено такими засобами 7 бійців АТО.

Територіальними центрами соціального обслуговування надано соціальні послуги понад 83% одиноких громадян похилого віку та інвалідів.

При цьому нестабільною залишалася ситуація з погашенням боргів із виплати заробітної плати, зокрема в містах обласного значення Чернігові, Ніжині та Прилуках.

Досить напружено було і на ринку праці. На новостворені робочі місця працевлаштовано понад 7,7 тисячі осіб. Проте майже 7,3 тисячі робочих місць ліквідовано.

Такі підсумкові показники за 2015 рік у сфері соціального захисту населення.

За словами директора Департаменту соціального захисту населення Олега Русіна, органи соціального захисту області крок за кроком, вирішуючи нагальні проблеми, забезпечували проведення системних соціальних реформ. Зокрема, це стосувалося посилення адресності різних видів пільг та соціальних виплат для найбільш вразливих категорій громадян, призначення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, поліпшення якості життя працюючого населення. Особлива увага зосереджувалась на забезпеченні соціального захисту та реабілітації учасників антитерористичної операції та їх сімей, а також вимушених переселенців з тимчасово окупованої території та районів проведення бойових дій.



За інформацією Департаменту
соціального захисту населення облдержадміністрації