back

На Борзнянщині буде одна об’єднана територіальна громада

08-04-2016 | 11:34

Така пропозиція пролунала у Борзні під час засідання розширеної робочої групи з підготовки перспективного плану формування територій громад області. Однак, варіант об’єднання в інший спосіб також можливий. Адже головний принцип реформи — добровільність.

Формування спроможних територіальних громад та функціонування уже створених обговорювали керівники області й депутати обласної ради, очільники сусідніх районів, міський та сільські голови Борзнянщини, керівники місцевих установ та організацій.

Перед початком роботи розширеної робочої групи в.о. голови райдержадміністрації Віктор Бондаренко подякував керівництву області за тісну співпрацю і допомогу у вирішенні багатьох питань. Зокрема за виділення коштів на ліквідацію наслідків стихійного лиха, ремонт доріг району.

Перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич зауважив, що об’єднання громади — важливий, але дуже нелегкий крок.

Свою думку з приводу теми обговорення висловив і заступник голови обласної ради Арсен Дідур.

Директор Департаменту фінансів ОДА Валерій Дудко розповів про переваги, що отримали новостворені громади. Зокрема: новий виконавчий орган, спрощена система управління, фінансове стимули від держави, передача ПДФО на місця й інше. Також він закликав фінансово прорахувати і обґрунтувати всі ризики перед прийняттям рішення про об’єднання.

Ділилися досвідом і першопрохідці об’єднання: голова Козелецької районної ради Олена Дмитренко, голова Ічнянської районної ради Григорій Герасименко, де вже функціонують об’єднані територіальні громади, а також голова Кіптівської об’єднаної територіальної громади Козелецького району Володимир Кучма

За інформацією Борзнянської РДА