back

На Чернігівщині підтримують активну молодь

07-04-2016 | 08:21

На четвертій сесії обласної ради сьомого скликання, був затверджений проект обласної програми «Молодь Чернігівщини» на 2016-2020 роки, яка розрахована на всебічну підтримку громадянської активності молоді та їх ініціатив.

Програма є довгостроковою і фінансується за рахунок обласного бюджету.

Про це розповіла заступник директора Департаменту сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Світлана Скиба під час зустрічі зі студентами випускних курсів вищих навчальних закладів.

Перш за все ця програма спрямована на підтримку молодіжних організацій та їх ініціатив у різних сферах життя. Це може бути пропагування здорового способу життя, екологічний напрям, національно-патріотичне виховання або проведення різних масових заходів. Ми завжди раді бачити у стінах нашого Департаменту прогресивну і креативну молодь, яка має власні проекти та ідеї, — наголосила Світлана Скиба.

Крім того, заступник директора зазначила, що при Департаменті діє молодіжний центр праці. Це окрема структура, яка опікується питаннями профорієнтації, працевлаштування молоді, навчає як писати бізнес-проекти та започатковувати власну справу.

Минулого року на підтримку молодіжних ініціатив з обласного бюджету було виділено 600 тисяч гривень. Таким чином було профінансовано і реалізовано близько п’ятдесяти проектів.

За інформацією Департаменту сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації