back

Соціальна ситуація на Чернігівщині – стабільна

06-04-2016 | 08:55

На плечі органів соціального захисту лягає розв’язання багатьох важливих питань: контроль за погашенням заборгованості із заробітної плати, захист громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, нарахування субсидій, компенсація пільгового проїзду, допомога вимушеним переселенцям, воїнам АТО та інші. Про це вчора, 5 квітня, говорили на прес-конференції «Основні питання соціального захисту в Чернігівській області» у прес-центрі «Чиста політика».

Директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олег Русін озвучив деякі показники всеукраїнських рейтингів. За цими рейтингами Чернігівщина відстає від інших областей лише за рівнем середньої заробітної плати. В інших питаннях ситуація залишається стабільною та поступово покращується.

Заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова наголосила на складності роботи соціальних працівників. Адже вони роблять все можливе, щоб попри важку економічну ситуацію в країні зняти соціальну напругу в суспільстві.

Докладно про функціонування системи соціального захисту в області — в інформації «На варті соціальної справедливості».

Департамент інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації