back

Зустріч Президента з українською громадою Японії: Солідарність українців по всьому світу є надзвичайно важливою

06-04-2016 | 08:05

Президент України Петро Порошенко зустрівся з українською громадою в Токіо, перебуваючи в Японії з офіційним візитом.

«Я радий нагоді зустрітися з моїми співвітчизниками, які живуть, працюють та вчаться на японській землі», - сказав Президент.

«Надважливою також є солідарність українських громадян", - зазначив Президент, подякувавши, громаді українців "Краяни" за активну солідарну позицію з Батьківщиною.

Глава держави подякував за небайдужість до долі України, зокрема відзначив фінансову та матеріальну допомогу українців в Японії для українських військових, які беруть участь в АТО, та внутрішньо-переміщених осіб з тимчасово окупованих територій. Президент ще раз наголосив, що 2017 рік буде роком Японії в Україні та запросив українську громаду долучитися до цієї акції.

«Приємно усвідомлювати, що, незважаючи на велику відстань, ви не втрачаєте свого українського коріння, своєї ідентичності», - наголосив Петро Порошенко звертаючись до українців Японії.

Глава держави переконаний, що кожен українець в Японії продовжує вболівати за долю нашої держави.

Президент розповів про результати домовленостей з японською владою і наголосив, що українсько-японські стосунки мають інтенсивний рівень. Глава держави також повідомив, про наміри української влади всіляко стимулювати вивчення японської мови в Україні та активізувати обмін між студентами задля зближення двох країн, культурного та наукового обміну.

Прес-служба Президента України