back

Пам’ятати про загиблих, дбати про живих

01-04-2016 | 16:16

Восьмого травня, у традиційну поминальну неділю, відбудуться заходи зі вшанування загиблих учасників АТО та всіх, хто віддав життя за волю й незалежність України. Організаційну нараду з цього приводу провів сьогодні заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко.

Представники Єдиного волонтерського центру, громадської організації «Єдина родина Чернігівщини», яка об’єднує сім’ї загиблих воїнів АТО, керівники структурних підрозділів ОДА, які беруть участь в організації заходів, узгодили свої пропозиції, можливості й побажання та розробили попередній план підготовки.

Передбачається, що акції пам’яті проходитимуть не лише на чернігівському кладовищі «Яцеве», а й у всіх населених пунктах, де поховані захисники України. Заходи відбуватимуться за участю не лише рідних та близьких загиблих героїв, а й керівників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадських організацій, усіх небайдужих громадян.

Ми маємо цінувати й шанувати пам’ять про людей, які віддали життя заради України. Їх подвиг вартий того. Але ми повинні подбати і про тих, хто залишився поруч з нами, втративши найдорожчих — синів, чоловіків, батьків, — зазначив Сергій Сергієнко. На його переконання, суспільство в цілому і влада зокрема мають не лише співчувати таким родинам, а й дієво підтримувати.

На часі городні роботи… Можливо, чиясь оселя гостро потребує ремонту, а чиїсь діти закінчують школу, будуть вступати до вишів і їм необхідне сприяння. Наше завдання — не залишити поза увагою жодну таку родину, — підкреслив заступник голови облдержадміністрації. Він запевнив представників громадськості у цілковитій відкритості обласної влади до розв’язання проблем учасників АТО та їх родин.




Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації