back

На шляху до енергоефективності

01-04-2016 | 15:56

Вдвічі знизити використання природного газу в Україні можливо, якщо задіяти Фонд енергоефективності. Він забезпечить стабільне фінансування проектів відповідного оновлення будівель.

На цьому наголосив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуард Кругляк під час комітетських слухань «Проблеми залучення інвестицій для модернізації галузі ЖКГ та шляхи їх вирішення».

За його словами, на початку березня цього року, за наказом Мінрегіону було зібрано робочу групу з питань створення та функціонування Фонду. До неї увійшли представники органів центральної виконавчої влади, Мінрегіону, Німеччини, Світового Банку в Україні, ЄС тощо. Робоча група вже розробила зауваження та пропозиції щодо можливого прискорення роботи Фонду. Мінрегіон з Держенергоефективності доопрацьовують проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану заходів із створення Фонду енергоефективності».

Крім того, законопроект «Про енергетичну ефективність будівель» вже пройшов погоджувальну нараду. Заступник Міністра сподівається, що проект розглянуть в Кабінеті Міністрів найближчим часом. Адже багато міст виявили бажання брати участь в програмі енергоефективності будівель та в реформуванні сфери ЖКГ.

Прес-служба Мінрегіону України