back

Завершились «Слов’янські театральні зустрічі»

31-03-2016 | 16:33

Двадцять четвертий Міжнародний фестиваль «Слов’янські театральні зустрічі» тривав з 17 березня в Чернігові і завершився 29 березня.

В останній фестивальний вечір на чернігівській сцені була представлена безсмертна шекспірівська комедія «Приборкання норовливої» у виконанні Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка. Глядачі радо сприймали емоційну гру акторів та вибухові пристрасті, що вирували в стихії комедії дель-арте, стоячи аплодували по завершенню вистави, дякували волинянам за розвагу.

Голова оргкомітету фестивалю Сергій Мойсієнко вручив директору Волинського театру Анатолію Гливі Диплом учасника фестивалю «Слов’янські театральні зустрічі»–2016, а художній керівник театру Андрій Бакіров передав режисеру-постановнику вистави Петру Ластівці пам’ятні сувеніри.

Під звуки урочистих фанфар фестиваль оголосили закритим.

Цьогорічні «Слов’янські театральні зустрічі» видались найдовшими за всю історію чернігівських фестивалів. Одинадцять театральних колективів з України, Білорусі, Польщі виявили бажання взяти в ньому участь, чим підтвердили його престижність і авторитетність в мистецькому житті країни. Організатори щиро вдячні усім їм за творчі роботи та за подаровану чернігівському глядачеві можливість спілкування зі справжнім високим мистецтвом театру.

За повідомленням Департаменту культури і туризму,

національностей та релігій облдержадміністрації