back

Борги не повинні зростати

31-03-2016 | 12:44

Під таким гаслом сьогодні відбулося засідання тимчасової Комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат під головуванням заступника голови – керівника апарату обласної державної адміністрації Наталії Романової.

Директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Олег Русін проінформував присутніх про стан виплати заробітної плати в області. Покладаючись на дані Держстату, він зазначив, що загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати найманим працівникам 48 підприємств, установ та організацій області з початку 2016 року зросла на 1,4 млн грн або на 7,3 % і на 1 березня становила 20,4 млн гривень.

У лютому цього року відбулося зменшення загальної суми боргу на 0,4 млн грн або на 1,7 % за рахунок скорочення заборгованості на підприємствах-банкрутах.

За темпами погашення боргів у загальнодержавному рейтингу упродовж лютого область займала 6-те місце, до початку ж року – 5-те.

Сума боргу із виплати заробітної плати працівникам 31 економічно активного підприємства-боржника становила 11,4 млн грн або 55,6 % від загальної суми заборгованості.

Упродовж березня 18 підприємств-боржників виплатили близько 1 млн грн, однак на 30 – змін не відбулося.

Чи змінилася ситуація з погашенням заборгованості на підприємствах-боржниках, серед яких державне підприємство «Чернігівський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою», дочірнє підприємство «Чернігівський облавтодор» ПАТ ДАК «Автомобільні дороги України» та ПАТ «Хімтекстильмаш», перед членами Комісії звітували їх керівники.

За результатами засідання були прийняті відповідні рішення про заходи, яких необхідно вжити, аби працівники підприємств області отримали заборговану їм заробітну плату.

Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації