back

Прикордонний режим посилено задля безпеки громадян

31-03-2016 | 08:23

У лютому цього року прийнято рішення Уряду про врегулювання окремих питань прикордонного режиму, що, зокрема, має вдосконалити порядок в'їзду та пересування осіб у контрольованих прикордонних районах.

Про це говорили 30 березня під час прес-брифінгу в облдержадміністрації з першим заступником начальника Чернігівського прикордонного загону – начальником штабу підполковником Миколою Марченком.

На Чернігівщині сім районів, які межують з Білоруссю та Російською Федерацією. Це Новгород-Сіверський, Семенівський, Городнянський, Корюківський, Ріпкинський, Чернігівський та Щорський райони. Тож Микола Марченко зауважив, що посилення прикордонного режиму для нашої області є надзвичайно важливим.

Відтепер, зокрема, чітко визначено термін «лінія прикордонних інженерних споруджень». І хоч така лінія в повній мірі поки що є лише на окремих ділянках українських рубежів, переважно на заході країни, вона поступово відбудовується і на північному кордоні України, в першу чергу, з Російською Федерацією.

Микола Марченко наголосив, що під час переміщення громадян на прикордонній території обов’язково необхідно мати документ, який посвідчує особу. Тоді не буде серйозних непорозумінь у разі випадкового перетину державного кордону, зокрема, у лісовій зоні. Також він зауважив, що аграріям та іншим підприємцям необхідно вчасно попереджати прикордонну службу про проведення певних робіт на території, близькій до кордону.

Що ж до перетину кордону задля відвідування родичів у Великодні та поминальні дні – заступник начальника прикордонного загону заспокоїв жителів північних районів області. Він повідомив, що за попередньою заявкою органів місцевого самоврядування у ці дні буде діяти спрощений порядок перетину державного кордону та додатково відкриють місцеві пункти пропуску як на кордоні з Білоруссю, так і з Російською Федерацією.

Також під час брифінгу торкнулися теми залучення військовослужбовців до прикордонної служби. За повідомленням Миколи Марченка, добровольців, що прагнуть захищати північний кордон країни, останнім часом значно побільшало.

З вдячністю говорили і про громадські об’єднання, які з власної ініціативи допомагають прикордонникам як технічними засобами, так і безпосередньою участю в заходах з охорони державного кордону.





Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації