back

Сесія облради відбулася, але не завершилась

29-03-2016 | 22:08

Сьогодні, у відповідності до розпорядження голови Чернігівської обласної ради Ігоря Вдовенка, відбулося пленарне засідання чергової 4-ї сесії ради VII скликання.

У роботі президії представницького органу, за посадовими обов’язками керівника виконавчої влади та як депутат, участь узяв Валерій Куліч. Також облдержадміністрація була представлена на засіданні першим заступником голови ОДА Леонідом Сахневичем, заступником Наталією Романовою і депутатом обласної ради й заступником голови ОДА Сергієм Сергієнком. Крім того, участь у роботі сесії взяли керівники управлінь і департаментів облдержадміністрації, які ініціювали, розробляли або супроводжували проекти рішень.

Результатом майже тригодинної роботи зібрання став розгляд усіх питань, які містив порядок денний, а саме – 76 проектів. Серед них – звернення до органів влади різних рівнів із питань загальнодержавного значення, кадрові питання та рішення у сферах управління майном і коштами, реорганізації комунальних підприємств, депутатські запити тощо.

Проте й на цьому 4-а сесія не була завершена. За пропозицією голови Чернігівської облдержадміністрації Валерія Куліча, в роботі сесії була оголошена перерва для того, щоб отримати змогу оперативно, у середині квітня, розглянути важливий для Чернігівщини проект – «Про здійснення співфінансування за рахунок коштів обласного бюджету». Валерій Куліч роз’яснив, що однією з основних умов відбору проектів та інвестиційних програм, які виконуються із залученням коштів із Фонду регіонального розвитку, є співфінансуванння їх із місцевих бюджетів на рівні не менше 10 відсотків. Однак через те, що на сьогодні проектно-кошторисна документація проектів реконструкції соціальних об'єктів не перерахована в ціни поточного року – неможливо визначити уточнену суму спіфінансування. Враховуючи це, обласна рада підтримала пропозицію не закривати нинішнє засідання до уточнення кошторисної вартості та, відповідно, частки співфінансування робіт на об'єктах. Про дату чергового засідання четвертої сесії обласної ради сьомого скликання буде поінформовано додатково.

Детально ж про зміст кожного питання та результати їх розгляду можна дізнатися на офіційному сайті Чернігівської обласної ради в розділі «Нормативні документи». До речі, відтепер у тому ж розділі доступні результати поіменного голосування за кожне з питань, винесених на розгляд.



Прес-служба облдержадміністрації