back

Запрошує фестиваль єврейської культури ім. Шолома Алейхема

29-03-2016 | 17:42

З 3 по 10 квітня у Чернігові відбудеться ювілейний — десятий — Міський фестиваль єврейської культури ім. Шолома Алейхема.

Цей фестиваль було започатковано у 2005 році. Його співзасновниками та організаторами стали Управління культури Чернігівської міської ради та Чернігівська міська єврейська община.

За роки проведення Фестивалю до уваги чернігівської публики було запропоновано чимало різноманітних культурно-мистецьких заходів: вистави, концерти, екскурсії, виставки, літературні читання, конкурси творів, науково-практичні конференції тощо.

Цього року фестивальні заходи обіцяють бути не менш цікавими.

3 квітня о 14-00 у Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відбудеться урочисте відкриття фестивалю та велика концертна програма «Єврейські мелодії» за участю Андрія Терещенка (акордеон), а також творчих колективів та виконавців Філармонійного центру, Чернігівської єврейської общини та Благодійного єврейського фонду «Хесед Естер».

7 квітня об 11-00 у приміщенні Чернігівської єврейської общини починає роботу 11-й Міжнародний науковий семінар «Євреї Лівобережної України. Історія і культура», в якому традиційно беруть участь наукові співробітники Чернігівського історичного музею ім. В. Тарновського та Чернігівського художнього музею ім. Г. Галагана, викладачі Чернігівського національного педуніверсітету ім. Т. Шевченко, відомі історики, архівісти, мистецтвознавці, краєзнавці Чернігівщини, а також їх колеги з інших міст України та світу.

10 квітня о 14-00 Чернігівський обласний дитячий театр ляльок ім. О. Довженка запрошує дітей та дорослих на виставу «Хлопчик Мотл», створену заслуженим артистом України Віталієм Гольцовим за творами Шолома Алейхема.

Вхід на всі заходи 10-го Міського фестивалю єврейської культури ім. Шолома Алейхема вільний.

За повідомленням Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації