back

Як підвищити ефективність агровиробництва радилися у Чернігівському районі

29-03-2016 | 15:42

У Чернігівському районі проведено нараду з питань підготовки до весняно-польових робіт, заготівлі та ефективного використання кормів. Заступник директора з наукової та інноваційної діяльності інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН України Анатолій Москаленко розповів присутнім про мікробні препарати в сучасних аграрних технологіях.

Фахівці інституту запропонували слухачам конкурентоспроможне насіння ярих культур та особливі методи догляду за озимими культурами.

Заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олег Крапивний у своєму виступі акцентував на підвищенні якості кормів.

Щоб мати ефективність тваринницької галузі, потрібно оптимізувати складові, що формують собівартість продукції. А найбільша складова затрат – корми (50-60%). За нашими підрахунками через недостатню якість корму сільгосппідприємства області недоотримають близько 191 мільйона гривень, — наголосив Олег Крапивний.

Він також проаналізував якість кормів, заготовлених на поточну зимівлю у Чернігівському районі, і зробив висновок, що за зимовий період недоотримано 1380 кг молока від кожної корови, а це близько 7 тисяч гривень або, враховуючи кількість худоби, — 13 мільйонів гривень.

Тому заступник директора Департаменту АПР закликав учасників наради вжити всіх необхідних організаційних, технологічних, фінансових заходів для заготівлі якісних кормів.

Представники ТОВ «Пьотінгер-Україна» та ТОВ «КЕТ-Україна» розвинули тему успішної заготівлі грубих кормів за високопродуктивними технологіями та з використанням сучасного консервування кормів.

За повідомленням Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації