back

Питання розвитку приватних музеїв в області обговорили на нараді

04-01-2012 | 16:48

4 січня заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко провів виїзну нараду з питань розвитку приватних музеїв в області. Нарада проходила на базі приватного музею «Вітрила Миклухо-Маклая», організованого в 2010 році подружжям Миклухо-Маклай у селі Калитянське Козелецького району.

Учасники наради обговорили питання розвитку музейної справи в регіоні, яке на засіданні гуманітарної ради при облдержадміністрації минулого року було визначено стратегічним напрямком у розвитку духовності.

«Саме музейним закладам належить особлива роль у збереженні надбань минулого, в духовному розвитку нації, у розбудові її державності», - зазначив Віктор Тканко. Він наголосив на важливості відродження Дитинця, Любеча, Седнева, музею Костомарова.

На нараді розглядалися питання, пов’язані з формуванням рейтингу музеїв Чернігівщини, проведенням семінару-наради на базі 20 кращих музейних точок зеленого туризму області.

Підсумовуючи, Віктор Тканко підкреслив, що в області ведеться комплексна робота в напрямку відродження всіх складових духовності Чернігово-Сіверського краю.











Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації