back

Відбулися заходи з нагоди Міжнародного дня інвалідів

05-12-2011 | 16:52

3 грудня заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації, голова Чернігівської міської організації УСВА Микола Стрілець взяв участь у заходах з нагоди Міжнародного дня інвалідів, які організувала Українська спілка ветеранів Афганістану спільно з обласною державною адміністрацією та Чернігівською міською радою.

Учасники заходів вшанували хвилиною мовчання пам’ять полеглих в Афганістані та інших зарубіжних війнах і конфліктах, поклали квіти до пам’ятного знака землякам – воїнам-інтернаціоналістам, на могили загиблих чернігівців, до меморіальних дощок афганців, іменами яких названі вулиці обласного центру. Було також відправлено літію за загиблими воїнами-інтернаціоналістами.

На «зустрічі бойових друзів», яка традиційно відбувається в цей день, Микола Стрілець звернувся до присутніх: «Наша зустріч сьогодні є щирим свідченням пам’яті про загиблих друзів, шани та поваги до їх рідних та близьких».

Він підкреслив, що на сьогодні важливим для інвалідів – учасників бойових дій залишаються соціальні гарантії такі як лікування та оздоровлення, забезпечення житлом, його ремонт та утримання, забезпечення необхідними продуктами харчування, фінансова підтримка учасників бойових дій, інвалідів, сімей загиблих.

За підтримки місцевої влади вирішується питання щодо звільнення сімей загиблих від сплати за житлово–комунальні послуги та електроенергію, а також інші нагальні проблеми інвалідів, учасників бойових дій.

«Лише спільними зусиллями органів виконавчої влади, політичних сил, суб’єктів господарювання можна вирішити проблеми інвалідів локальних воєн та сімей загиблих», - підсумував Микола Стрілець.

Від імені голови облдержадміністрації Володимира Хоменка, керівництва та депутатів обласної ради він побажав всім присутнім та їх сім’ям здоров’я, благополуччя і вручив відзнаки облдержадміністрації та обласної ради.

Управління у справах преси та інформації облдержадміністраці