back

Кращих юристів готують у Харкові

25-03-2016 | 11:32

Невпинно наближається старт вступної кампанії до вищих навчальних закладів. Зараз напружений та відповідальний час для випускників шкіл, бо кожен із них має прийняти правильне рішення— обрати той навчальний заклад, який визначить його майбутнє. Адже тільки якісна вища освіта, престижна професія дозволяють бути впевненим у завтрашньому дні, забезпечити успішну кар'єру, гідну зарплату, високий соціальний статус, авторитет у суспільстві. Саме юридичний фах дає таку змогу. А відтак важко переоцінити значимість професії юриста в сучасному суспільстві.

Протягом не одного десятка років одним з найпопулярніших серед абітурієнтів вузів нашої країни залишається Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого. Це й не дивно, адже виш є флагманом юридичної освіти в Україні. За результатами міжнародних та всеукраїнських рейтингів вищих закладів освіти України, які готують студентів за спеціальністю «Право», університет упродовж багатьох років визнається кращим юридичним вищим навчальним закладом України.

Освітній процес, що відбувається в університеті, відповідає найвищим світовим стандартам. Його визнання на міжнародному рівні підтверджує й велика кількість спільних програм із найавторитетнішими вищими навчальними закладами світу. Університет крокує в ногу з часом. З’являються нові затребувані суспільством освітньо-професійні програми. Постійно вдосконалюється матеріально-технічна база, необхідна для успішного навчання. Студенти нашого вишу мають можливість стажуватися в провідних юридичних компаніях України, а в разі продовження навчання в аспірантурі — отримати офіційне визнання й нашого, і зарубіжного наукового співтовариства: ступінь доктора філософії Phd.

Головним напрямом навчального процесу в університеті є підготовка професіоналів високого рівня, яка в сучасних умовах доповнюється низкою нових важливих елементів у зв’язку з інтеграцією освіти України до європейського освітнього простору. Якість професійної підготовки має за мету підвищення професійних знань, більш повне задоволення потреб суспільства й особистості

Нині в університеті навчається близько 14 тис. студентів. Навчальними структурними підрозділами є інститути: Прокуратури та кримінальної юстиції, Слідчо-криміналістичний, Підготовки кадрів для органів юстиції України, Підготовки юридичних кадрів для СБУ, Післядипломної освіти; 6 факультетів денної форми навчання: господарсько-правовий, військово-юридичний,міжнародно-правовий, правосуддя, підготовки кадрів для Державної пенітенціарної служби України, підготовки кадрів для Пенсійного фонду України; 2 факультети заочної форми навчання; вечірній факультет; відокремлені структурні підрозділи —- Полтавський юридичний інститут, Інститут управління і права (м. Київ) та Полтавський юридичний коледж. Форми навчання: денна, вечірня, заочна, до того ж з 2016 році запроваджується дистанційне навчання на заочному факультеті №1.

З метою розширення можливостей працевлаштування студентів у межах магістратури запроваджено сертифікатні освітні програми «Медіа-право», «Податковий юрист» та «ІТ право (право та інформаційні технології)», «Митне право», «Податковий юрист», «Страхова справа» та «Юридичний бізнес».

Навчання за програмами двох дипломів «Міжнародні правові студії» та «Європейське та міжнародне підприємницьке право» дає можливість студентам отримати диплом юридичного університету та диплом з міжнародного права європейського зразка Університету Миколаса Ромеріса (м. Вільнюс, Литва).

Але не буває успішних учнів без наполегливої праці їх наставників, талановитих педагогів, викладачів, професорів. З кожним роком зростає кількісно і якісно професорсько-викладацький склад освітнього закладу. Зараз в університеті працюють 30 академіків та членів-кореспондентів Національної академії наук України та Національної академії правових наук України, більше 100 докторів наук, професорів, близько 500 кандидатів наук, доцентів.

Особливу увагу університет приділяє позанавчальному фізичному та культурному вихованню молоді. Для підвищення духовного й культурного рівня студентів побудовано Палац студентів з приміщеннями для репетицій танцювального гуртка, хору, духового оркестру, вокального ансамблю студентського театру. Студенти мають змогу реалізувати свої творчі здібності в численних колективах Палацу студентів або випробувати себе на спортивних теренах. Для відпочинку та оздоровлення студентів збудовано спортивно-оздоровчий комплекс, до складу якого входить спортивний зал, басейн та спортивний майданчик. Басейн обладнано сучасним оснащенням та оздоблено високоякісними матеріалами, спортивний зал — сучасними тренажерами. Спортивний майданчик складається з футбольного поля з покриттям зі штучної трави, окремого майданчика із натуральним покриттям для гри в баскетбол і волейбол та бігових доріжок.

Зауважимо, що всі іногородні студенти університету забезпечені місцями в 16-ти комфортабельних гуртожитках. У кожному із них — затишні кімнати, розраховані на двох-трьох студентів, сучасне технічне обладнання, що відповідає європейським стандартам. Створено чудові умови для відпочинку і дозвілля студентів — спортивні зали, оснащені тренажерами, тенісними столами й іншим сучасним спортивним знаряддям.

Освіта, здобута в Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого, надає суттєві переваги в конкурентній боротьбі на ринку праці. Виш сприяє працевлаштуванню студентів у державні та приватні структури через проходження стажування (практики) на провідних підприємствах, в установах та організаціях.

Наші випускники ведуть успішну юридичну практику, обіймають посади в органах законодавчої, судової та виконавчої влади, працюють у дипломатичній сфері, викладають, займаються науковими дослідженнями, виступають на політичній арені тощо.

Але не слід забувати, що на юристів покладена величезна відповідальність і непроста місія — бути на варті законності та справедливості, захищати честь, права і свободи громадян. Відповідальне ставлення до навчання, а потім і до професійної діяльності — запорука вашого успіху в житті.

Обираючи Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого, мається можливість не тільки провести яскраві та насичені студентські роки, а й стати висококласним фахівцем-юристом, забезпечивши успішну кар’єру та впевненість у майбутньому.

Детальніше про умови вступу читайте на офіційному сайті навчального закладу http://nlu.edu.ua/ .

 

Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого