back

Максимально координуємо дії з міжнародною спільнотою для тиску на Росію та звільнення Надії Савченко – Президент на зустрічі з мамою української льотчиці

25-03-2016 | 08:01

Під час зустрічі з мамою Надії Савченко Президент Петро Порошенко підкреслив, що позиція України щодо так званого вироку російського суду стосовно українки є публічною та чіткою.

«Ми максимально координуємо дії з міжнародною спільнотою, щоб забезпечити тиск на Росію для звільнення Надії Савченко», - наголосив Петро Порошенко. Глава держави зазначив, що з цього приводу провів телефонні розмови з Генеральним секретарем ООН Бан Кі-муном та Віце-президентом США Джозефом Байденом.

Президент повідомив, що були скоординовані дії з міжнародними партнерами в питанні «Списку Савченко». «Проти всіх, хто причетний до організації судилища, яке було вчора, проти 46 осіб весь світ має застосувати санкції», - зазначив Петро Порошенко. За дорученням Петра Порошенка зараз готується засідання Ради національної безпеки та оборони України щодо санкцій стосовно осіб у «Списку Савченко».

Глава держави також наголосив на важливості звільнення інших українців, які незаконно утримується в Росії, включаючи Олега Сенцова та Олександра Кольченка.

На зустрічі також були присутні адвокат Віктор Чевгуз та прес-секретар Президента Святослав Цеголко.

Прес-служба Президента України