back

Розв’язання проблемних питань перевізників – на контролі у влади

05-12-2011 | 17:46

5 грудня перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко провів засідання робочої групи по врегулюванню проблемних питань з організації перевезень пасажирів автомобільним транспортом в області.

Робочу групу було створено на виконання доручення голови облдержадміністрації Володимира Хоменка від 18.11.2011 року. Її головне завдання це розв’язання проблемних питань, пов’язаних з організацією перевезень пасажирів автомобільним транспортом в області. До її складу увійшли керівництво облдержадміністрації та обласної ради, представники відповідних структурних підрозділів ОДА, громадських та профспілкових організацій.

Заступник начальника головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Інна Снегерьова поінформувала присутніх про стан розрахунку за перевезення автомобільним транспортом пасажирів пільгових категорій. Зокрема, вона зазначила, що на 2011 рік передбачалося 36,1 млн. грн субвенцій з державного бюджету, у тому числі 266,4 тис.грн - на пільговий проїзд. Станом на 01.11.2011 року заборгованість із пільгових перевезень склала 2,6 млн.грн.

За словами начальника головного фінансового управління облдержадміністрації Валерія Дудка заборгованість за перевезення пільгових категорій у 2010 році була погашена у березні поточного року. Наступного року субвенцій з державного бюджету на перевезення пільговиків збільшиться на 7 млн.грн. та складе 46 млн.грн. Це дозволить погасити заборгованість 2011 року.

Учасники засідання заслухали і обговорили інформацію представника Чернігівської районної державної адміністрації щодо погашення заборгованості перевізникам. Як зазначалося, станом на 05.12.2011 року перевізникам перераховано майже 682 тис.грн., із них 252 тис.грн. – для погашення заборгованості минулого року.

Начальник територіального управління Головавтотрансінспекції у Чернігівській області Олександр Поклад у своєму виступі охарактеризував стан дотримання законодавства перевізниками на міських та приміських маршрутах. Він зазначив, що протягом 2011 року до управління надійшло 55 звернень громадян щодо безпідставних відмов у пільгових перевезеннях. Всі скарги було відпрацьовано, проводилися перевірки перевізників, складалися відповідні акти та накладалися штрафні санкції на порушників.

Під час засідання робочої групи підіймалося й питання підвищення граничних тарифів на пасажирські перевезення, останній перегляд яких відбувався у 2008 році. За три роки значно підвищилися ціни на пальне, збільшилась і мінімальна заробітна плата. Члени робочої групи відмічали, що реальних розрахунків від перевізників не надходило. Тож робоча група дійшла висновку, що підстав для підвищення тарифів зараз немає.

За результатами засідання готується відповідний протокол





Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації