back

Пожежі треба попереджувати вчасно

24-03-2016 | 14:55

Про координацію дій місцевих органів виконавчої влади щодо запобігання виникнення пожеж та оперативне реагування у випадку їх виникнення говорили сьогодні під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

У засіданні взяли участь голови райдержадміністрацій, міські голови міст обласного значення, керівники обласних управлінь та організацій.

Перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, відкриваючи засідання, висловив стурбованість щодо підвищення середньодобової температури повітря та критично низького рівня води в екосистемах області.

- Такі природні аномалії підвищують загрозу виникнення пожеж у весняно-літній період. Тож треба вже сьогодні дбати про те, як не допустити пожежі, а в разі їх виникнення – оперативно та якісно ліквідовувати, – наголосив перший заступник голови ОДА.

За його інформацією, у 2015 році на території області виникло 120 пожеж в лісах та на торфовищах, зафіксовано понад 800 випадків загорання сухої трави та сміття на відкритій місцевості. У тому числі 327 пожеж виникло у житловому секторі.

Серед причин, що зумовили пожежі минулого року, поряд з фінансовими і матеріальними труднощами, учасники засідання називали недостатній рівень організаційної роботи з боку місцевих органів виконавчої влади, керівників державних і агролісгоспів. Також зазначали про необхідність посилення дієвого і своєчасного контролю за діяльністю об’єктів господарювання.

Леонід Сахневич поставив чітке завдання очільникам районів та міст особисто контролювати забезпечення протипожежної безпеки на місцях, тісно співпрацювати зі всіма службами, які відповідають за протипожежну безпеку.




Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації