back

Проблеми бізнесу — турбота держави

23-03-2016 | 16:24

Саме на цьому наголосив, відкриваючи ІІІ з’їзд роботодавців та підприємців Чернігівської області, голова обласної організації роботодавців «Сіверщина» Віктор Лазар.

Він високо оцінив, зокрема, внесок підприємців області у підвищення обороноздатності української армії. Особливу гордість викликає факт добровільного вступу багатьох представників бізнесу до лав Збройних Сил України.

Разом з тим, у підприємців області і зараз чимало проблем з представниками фіскальних органів та монополістів. Як приклад, Віктор Лазар назвав успішну боротьбу за звільнення від виконання обов’язків начальника ДФС в області, протестні акції за відновлення роботи митного терміналу, а також багаторічну боротьбу з монополістами «Чернігівобленерго».

На терміновому вирішенні багатьох проблем бізнесу наголошували інші учасники з’їзду — представники малого та середнього бізнесу, громадські та профспілкові діячі Чернігівщини.

Зокрема, потребують першочергового вирішення питання щодо спрощення порядку приєднання електроустановок до електричних мереж, збереження спрощеної системи оподаткування та залучення до розробки нового Податкового кодексу представників громадських організацій малого та середнього підприємництва.

Крім того, до учасників зібрання звернувся депутат обласної ради, головний лікар КЛПЗ «Чернігівський обласний протитуберкульозний диспансер» Микола Дейкун, який закликав підприємців, всіх небайдужих людей допомогти закладу, матеріально-технічний стан якого на даний час просто катастрофічний.

Участь у роботі з’їзду взяли перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич, заступник голови обласної ради Арсен Дідур, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, народні депутати України Олег Купрієнко та Віктор Галасюк, керівники структурних підрозділів обласної державної адміністрації.

Після обговорення учасники з’їзду прийняли резолюцію з вимогами до Уряду та Верховної Ради України щодо загального покращення умов ведення бізнесу в Україні та налагодження дієвої співпраці між представниками влади та підприємцями.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації