back

Чернігівщина відзначить 145-у річницю від дня народження Георгія Феодосійовича Вороного

31-10-2011 | 15:57

У 2013 році виповнюється 145 років від дня народження визначного українського вченого Георгія Феодосійовича Вороного, наукові дослідження якого залишили глибокий слід в сучасній математиці. З метою гідного вшанування пам’яті видатного земляка 31 жовтня заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко провів перше засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення 145-ї річниці від дня народження Г.Ф.Вороного.

Учасники засідання розглянули і обговорили пропозиції до плану заходів, які протягом 2012-2013 років проходитимуть в області. Так, зокрема, передбачається проведення у загальноосвітніх, професійно-технічних і вищих навчальних закладах області годин спілкування, бесід; науково-практичної конференції «Георгій Вороний: погляд у ХХІ століття»; лекцій, конкурсів; урочистої академії «Геній з Журавки». Також планується створення при Журавській загальноосвітній школі музею видатного земляка, виготовлення та встановлення пам’ятної дошки та пам’ятника, випуск фотоальбому та збірника статей і публікацій про життєвий шлях вченого, розробка туристичного маршруту по місцях, пов’язаних із родиною Вороних тощо.

Слід зазначити, що в області з січня 2011 року заснована щорічна обласна Премія імені Георгія Вороного. Цього року її лауреатами стали п’ять педагогічних та науково-педагогічних працівників державних вищих навчальних закладів Чернігівщини.





Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації