back

Про ресурсокористування та екологічний профіль підприємства – на тренінгу-семінарі для малих та середніх підприємств області

18-03-2016 | 09:23

Черговий модуль тренінгу-семінару в рамках проекту ООН з промислового розвитку (ЮНІДО) «Ресурсоефективне та чисте виробництво як інструмент підвищення конкурентоспроможності малих та середніх промислових підприємств Чернігівського регіону» відбувся в облдержадміністрації 17 березня. Його учасниками стали представники малих та середніх підприємств області.

Проект реалізується Центром «Ресурсоефективного та чистого виробництва» (РЕЧВ) за підтримки обласної державної адміністрації в рамках програми «Екологізація економік країн Східного партнерства ЄС» (EaP GREEN). Мета – сприяння переходу України на модель «зеленої» економіки. Програма спрямована на консультаційну та практичну допомогу для зацікавлених підприємств з метою досягнення кращих еколого-економічних показників шляхом скорочення споживання сировини та втрат ресурсів у процесі виробництва.

У 2015 році відбувся перший навчальний модуль. Представники підприємств-учасників мали змогу пройти семінари-тренінги та працювали над розробкою планів заходів для скорочення споживання енергії води та матеріалів.

Тема цьогорічного семінару – екологічний профіль підприємства. Тож під час заходу говорили про проблеми, пов’язані з ресурсокористуванням і забрудненням, було презентовано концепцію Центру РЕЧВ та його практики. Також було окреслено проблемні питання, що стосуються екологічного профілю підприємств-учасників, відпрацьовано модель проведення попередньої оцінки екологічної ситуації на підприємствах.

Крім того, підприємці отримали «Інструмент самостійного оцінювання екологічної ситуації», розроблений за методикою ЮНІДО.

Проведення наступного семінару заплановано на 31 березня цього року.




До відома

Мета діяльності Центру «Ресурсоефективного та чистого виробництва» (РЕЧВ) полягає в тісній співпраці з підприємствами. Центр користується сучасними вимірювальними приладами для проведення технічного аудиту та має доступ до сучасних методик, практик та технологій із збереження ресурсів та сталого виробництва через участь в мережі національних центрів більш чистого виробництва.

Окрім цього, Центр РЕЧВ добре обізнаний з вимогами міжнародних фінансових установ щодо проектного фінансування та може надати для зацікавлених підприємств інформацію щодо можливостей отримання пільгового кредитування для реалізації програми підвищення ресурсоефективності.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації