back

Президент: Україна покладається на незмінну підтримку Європейської народної партії у протидії російській агресії та впровадженні реформ

18-03-2016 | 07:55

Петро Порошенко провів зустріч із Президентом Європейської народної партії Джозефом Долем у ході візиту до Брюсселя.

Під час зустрічі обговорювалось питання розвитку ситуації на Донбасі та свідоме ігнорування російською стороною зобов’язань в рамках Мінських угод.

Співрозмовники погодилися із важливістю збереження єдності Європейського Союзу у питанні санкційного тиску на Російську Федерацію до повного відновлення територіальної цілісності України. Глава держави також наголосив на важливості протидії російській пропаганді в європейських країнах.

Петро Порошенко та Джозеф Доль висловили глибоке обурення ситуацією щодо незаконного утримання Росією українських громадян та проведення несправедливих судових процесів проти них.

Очільник ЄНП запевнив, що Європейська народна партія буде всебічно підтримувати Україну та сприяти посиленню міжнародного тиску на російське керівництво задля якнайшвидшого звільнення українських громадян, зокрема Надії Савченко, Олега Сєнцова.

Джозеф Доль закликав країни, які входять до сім’ї Європейської народної партії, підтримати рішення про надання Україні безвізового режиму, оскільки наша країна виконала всі необхідні для цього критерії.

Співрозмовники обговорили хід українських реформ та формування нового уряду, зорієнтованого на продовження реформування у відповідності до зобов’язань нашої країни в рамках Угоди про Асоціацію Україна-ЄС.

Прес-служба Президента України