back

Інвестиції та раціональне використання ресурсів — шлях розвитку АПК

15-03-2016 | 14:00

80% озимини в доброму та задовільному стані і це дуже заспокоює аграріїв області. Адже посушлива осінь аж ніяк не поліпшувала стан посівів. Втім, розслаблятися ще зарано.

Про плани на весняно-літній сезон та взагалі про подальший розвиток сільського господарства говорили сьогодні на нараді. Поспілкувалися з керівниками районних управлінь не лише представники профільного Департаменту ОДА, а й перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич.

На порядку денному посівна кампанія, розвиток тваринництва, питання екології, земельних ресурсів, застосування новітніх технологій та оптимізація роботи самих управлінь.

Щодо останнього, то обласна влада орієнтує колег у районах звернути більше уваги на залучення інвесторів та здобуття державних й іноземних грантів на розвиток малого підприємництва у галузі сільського господарства.

Наразі саме сфера АПК утримує село, а з рештою й область. Тож ми маємо зробити все можливе, аби зберегти та примножити те, що маємо. Єдиний шлях до цього — інвестиції та раціональне використання ресурсів, — зауважив Леонід Сахневич.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації