back

«Дивосад» – 10 років життя на сцені

14-03-2016 | 11:46

Вчора, 13 березня, в міському палаці культури відбувся урочистий захід, присвячений десятиріччю театру «Дивосад».

«Дивосад» це театр інтеграції, де актори унікальні люди, які мають різні ступені інвалідності. Проте в мистецтві інвалідів не буває!

Театральна студія була заснована на базі Чернігівської обласної благодійної організації «Аратта» у 2006 році. У його витоків стояла доцент Чернігівського педуніверситету Марина Каранда. З 2010 року це об'єднання очолила Ірина Пісня, режисер та художній керівник колективу.

 «З книги Григорія Сковороди "Сад божественних пісень" було взято слово "сад". "Диво" тому що дивимось очима та дивуємося серцем. І вирощуємо характери акторів та глядачів, мов квіти нашого саду!» так пояснює назву театру Марина Каранда.

Привітати з ювілеєм прийшли представники міської влади, громадських і благодійних організацій та повний зал небайдужих людей. Програма розпочалась з фільму про десятирічне життя акторів. Після привітань на сцені палацу зі своїми піснями та танцями на інвалідних візках виступили актори та волонтери об’єднання. До урочистостей долучився Ніжинський дитячий будинок-інтернат та чернігівський театр тіней «Fireflies».

Учасники колективу поділилися своєю творчістю, продемонструвавши глядачам уривок нового спектаклю «За двома зайцями». Повну версію постановки можна побачити на репетиціях у міському палаці культури художньої творчості дітей, юнацтва та молоді. Або дочекатись 15 травня та подивитись виставу на сцені Молодіжного театру.

Наразі «Дивосад» планує взяти участь у Міжнародному фестивалі «Прекрасних театрів» у місті Тчев, Польща. Аматорський театр має обмежені фінансові можливості. Тому актори будуть вдячні всім, хто може підтримати їх морально та матеріально!




Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації