back

Приміщення кінотеатру імені Щорса має саме на себе заробляти

11-03-2016 | 14:26

Кілька тижнів робоча група з опрацювання пропозицій щодо подальшого функціонування приміщення кінотеатру імені Щорса комунального підприємства «Чернігівкіно» Чернігівської обласної ради збирала та аналізувала ідеї.

Тепер усі подані проекти оцінюватиме громадськість. Днями вони з’являться на офіційному сайті Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації. А вже 28 березня долю кінотеатру буде остаточно вирішено. На цьому акцентували сьогодні на засіданні відповідної робочої групи за головування першого заступника голови ОДА Леоніда Сахневича.

В обговоренні також взяла участь заступник голови — керівник апарату ОДА Наталія Романова.

На нараді було заслухано аргументацію поданих проектів. Варто зазначити, що пропозиції щодо «нового обличчя» архітектурної пам’ятки у центрі міста надавала не лише громадськість. Своє бачення подальшого використання приміщення представили і два Департаменти ОДА — сім’ї, молоді та спорту і, звичайно ж, культури і туризму, національностей та релігій.

У стінах теперішніх кінозалів бачать спортивно-концертні майданчики, мистецький комплекс, виставкову та розважальну арену, заклад громадського харчування, конференц-зали та навіть розглядають можливість переміщення сюди ж Чернігівського молодіжного театру. Втім, є варіанти зі збереженням прямого призначення кінотеатру.

— Все із запропонованого потребує значних капіталовкладень. Та ми маємо пам’ятати, що треба обійтися мінімальними затратами та створити таке комунальне підприємство, яке заробляло б на себе, — наголосив Леонід Сахневич.

На раціональності використання приміщення наголошувала і Наталія Романова: "Культурно-мистецький центр — це честь для будь-якого міста. І влада, і громадськість мають вишукувати кошти на його створення та утримання. Треба разом розробляти проект та знаходити шляхи його реалізації. Ми маємо розділити не лише ідею, а й відповідальність за неї".


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації