back

До Міжнародного дня інвалідів

30-11-2011 | 12:42

30 листопада до Міжнародного Дня інвалідів в обласному філармонійному центрі фестивалів і концертних програм пройшов благодійний захід «Хай добром розквітнуть душі», участь у якому взяли голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, перший заступник голови обласної ради Іван Коробка, представники громадських організацій інвалідів.

Відкрила захід виставка робіт людей з інвалідністю, на якій було представлено вироби з деревини, вишиванки, картини, портрети, малюнки, іграшки тощо.

Відкриваючи захід, голова облдержадміністрації наголосив, що відзначання Міжнародного дня інвалідів – чергове нагадування суспільству про необхідність постійної уваги до людей з особливими потребами і вдосконалення роботи органів влади, направленої на їх соціальний захист.

«Керівництво нашої держави проводить послідовну політику в сфері забезпечення прав і свобод людей з інвалідністю на основі дотримання принципів законності, демократії, рівності та соціальної справедливості.

Ратифікувавши Конвенцію про права інвалідів, Україна як член міжнародного співтовариства взяла на себе юридичні зобов’язання щодо забезпечення її виконання у повному обсязі, відображення її положень у національному законодавстві, планах соціально-економічного розвитку.

З метою реалізації положень Конвенції про права інвалідів, утвердження і забезпечення їх прав Президент України Віктор Янукович у травні цього року підписав Указ «Про заходи щодо розв’язання актуальних проблем осіб з обмеженими фізичними можливостями. Затвердження у 2011 році Главою держави Положення про Державну службу з питань інвалідів та ветеранів сприятиме більш ефективній реалізації державної політики у цій сфері», - зазначив Володимир Хоменко.

Керівник області підкреслив, що обласна державна адміністрація, органи місцевого самоврядування приділяють постійну увагу розв’язанню проблем інвалідів, створенню умов для здобуття ними освіти, отриманню реабілітаційних, соціальних та медичних послуг.

Так, у цьому році на добудову спального корпусу Чернігівського Центру реабілітації дітей-інвалідів «Відродження» виділено понад 7 мільйонів гривень бюджетних коштів. Значні суми спрямовано на придбання спецобладнання.

Зокрема, в цьому році за кошти обласного бюджету для шкіл-інтернатів, де навчаються діти-інваліди, придбано корекційне обладнання на суму 560 тисяч гривень.

«Слід зазначити, що у вирішенні проблем соціального захисту інвалідів беруть активну участь і самі інваліди, їхні громадські організації. Своїм особистим прикладом вони надихають оточуючих на активний пошук шляхів розв’язання існуючих проблем.

Хочу звернутися до всіх, чия діяльність пов’язана із забезпеченням потреб людей, позбавлених повноцінного здоров’я – оточімо їх своєю увагою та турботою, аби вони насправді відчули підтримку з боку суспільства у подоланні своїх проблем», - зауважив Володимир Хоменко.

З нагоди Міжнародного дня інвалідів він також вручив відзнаки облдержадміністрації.

А директор обласного центру реабілітації дітей-інвалідів Василь Пасічник та директор центру реабілітації дітей-інвалідів з м. Прилуки Василь Гавриленко отримали від очільника області сертифікати на спецобладнання для своїх установ.


































Прес-служба облдержадміністрації