back

На загальних зборах обласного відділення Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля підтримали Меморандум про взаємодію та співпрацю

18-11-2011 | 13:05

18 листопада заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус взяла участь у загальних зборах членів обласного відділення Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля.

У засіданні взяли участь перший заступник голови обласної ради Іван Коробка, начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Лариса Юрченко, заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в області Марія Помилуйко, заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Володимир Дейнека, заступник Чернігівського міського голови-керуючий справами виконкому Станіслав Віхров, представники суду, прокуратури, профспілок.

Голова обласного відділення Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля Євген Сонник у своєму виступі окреслив ситуацію в країні щодо вирішення чорнобильських питань, узагальнив регіональні проблеми.

Він також ознайомив присутніх з текстом Меморандуму про взаємодію та співпрацю між Чернігівською обласною державною адміністрацією, Чернігівським обласним відділенням Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля та Чернігівською обласною організацією Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», підписаного 14 листопада. Згідно з документом, облдержадміністрація бере на себе ряд зобов’язань з метою покращення соціально-правового та медичного захисту постраждалого населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус зазначила, що підписаний Меморандум – це перший крок до вирішення проблемних питань та висловила сподівання, що тісна співпраця влади та громадських організацій стане запорукою їх вирішення.

Представники суду, прокуратури, Пенсійного фонду відповіли на запитання учасників зібрання, надали роз’яснення з проблемних питань щодо виконання рішень судів, перерахунку пенсій тощо.

Підсумком роботи зборів стало рішення про підтримку Меморандуму про взаємодію та співпрацю.





Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації