back

«Віват, інтелект!» вийшла на міжнародний рівень

28-10-2011 | 16:07

«Віват, інтелект!» - цей регіональний чемпіонат інтелектуалів, який за ініціативою голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка з метою підтримки талановитої молоді проводиться другий рік поспіль, отримав статус міжнародного.

28 жовтня в рамках проведення чемпіонату, відбулася міжнародна гра за участю команд України, Білорусі та Російської Федерації.

Після тривалої боротьби у підсумку заслужену перемогу здобула команда з м.Гомеля.

Кубок переможцям та грамоти учасникам вручив голова облдержадміністрації Володимир Хоменко.

Звертаючись до фіналістів гри, він назвав символічним проведення інтелектуального турніру на Чернігівській землі – у справжній духовно-історичній скарбниці слов’янства, звідки беруть корені народи Білорусі, Росії та України.

Він зауважив, що розквіт братніх слов’янських держав може забезпечити лише освічена та високоінтелектуальна молодь.

Тому у суспільстві підтверджується думка про те, що освіта є основним фактором економічного підйому держави і зростання добробуту народу.

Підтвердженням цьому є те, що 2011 рік оголошено Президентом України Віктором Януковичем роком освіти та інформаційного суспільства.

Володимир Хоменко висловив упевненість у тому, що проведення міжнародного чемпіонату сприятиме взаємозбагаченню та зміцненню дружби між народами та побажав учасникам гри самореалізації та здійснення заповітних мрій.













Прес-служба облдержадміністрації